Communicatie in de sectie verbeteren

Communicatie in de sectie verbeteren

Hetzelfde vak geven is voor collega’s van een vakgroep nog geen garantie voor een onderlinge goede communicatie. Verschillende opvattingen, onuitgesproken irritaties, wel horen maar niet luisteren en gebrekkige besluitvormingsprocedure kunnen een rol spelen.

Beschrijving training

Bijeenkomst 1: de trainer spreekt alle vakdocenten afzonderlijk en om een beeld te krijgen van de situatie en de aanwezige opvattingen.

Bijeenkomst 2: de vakgroep komt tot collectieve communicatieregels en eventuele verschillen in opvattingen visie over het vak komen aan de orde.

Bijeenkomst 3:  de vakgroep vergadert, waarbij de trainer gedurende het overleg de bijeenkomst ondersteund met het BOB-model en intervenieert op basis van eerder afgesproken communicatieregels.

Beoogde resultaat/opbrengst/doel

Een efficiënte vergadermethode, afscheid nemen van ‘oud-zeer’ en overleggen op basis van collectieve ambities als het gaat om communiceren in de sectie.

Voor wie?

Volgt binnenkort

Hoe lang?

Drie bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur.

Mogelijkheden qua vorm

Indien er veel oud-zeer speelt kan het traject in de voorfase wat langer duren.

Groepsgrootte

4 – 15 pp van één vakgroep

Studiebelasting per deelnemer

10 uren

Materiaal

Eventueel benodigd materiaal wordt aangeleverd door de trainer. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Investering

Per bijeenkomst wordt één uitvoerend dagdeel en een voorbereidend dagdeel in rekening gebracht.

Bij bijeenkomst 1 wordt geen voorbereidingstijd, maar uitwerkingstijd in rekening gebracht. Het uitwerken van bevindingen is BTW-plichtig.

Ga naar boven